Miksi pelkään kertoa sinulle, kuka minä olen?

Olen kirjoittanut tätä blogia marraskuusta 2018 lähtien, niin sanotusti kaapista käsin. Olen tavallaan piiloutunut kirjoitusteni taakse, toisaalta tullut esiin aitona itsenäni juuri niiden kautta.

Mietin silti, miksi pelkään kertoa sinulle, kuka minä olen?

©Pixabay

Uskollinen ja rakas lukijakuntani on tähän asti koostunut lähinnä Facebook-ystävistäni, jotka ovat olleet tietoisia ainakin siitä, minkä näköinen ihminen näiden kirjoitusten takana istuu.

Tämä blogi on toiminut minulle vapautumisen välineenä, korjaavana kokemuksena ja loputtoman kärsivällisenä terapeuttina. Ilman hyväksynnän, myötätunnon ja eheytymisen ilmapiiriä, jonka olen alusta asti blogin kautta tuntenut, en ehkä olisi löytänyt aavistustakaan aidosta itsestäni.

Koen, että ihmisen aito minuus syntyy vahvimmin emotionaalisessa yhteydessä ja vuorovaikutuksessa toiseen ihmiseen. Valitettavasti tuo yhteys loisti poissaolollaan pitkään, ja suojatakseni itseäni, rakensin melkoiset muurit ympärilleni.

Hengittävän elämän etsintä on tuonut osan tuosta yhteydestä ja vuorovaikutuksesta elämääni, ainakin tämän blogin muotoisena. Ilman toista ihmistä, sinua, joka luet kirjoituksiani, tuo yhteys ei olisi päässyt syntymään. Kiitos, kun olet osana etsintäjoukkojani.

Perustin blogilleni Facebook-sivut ja Instagram-tilin, joiden kautta toivon löytäväni lisää kanssaetsijöitä.  Ehkä jopa minulle ennestään tuntemattomia. Toivon, että minun etsintäni voisi inspiroida myös sinun etsintääsi. Voisimme etsiä yhdessä.

Tästäkin syystä koen tarpeelliseksi tulla kaapistani ulos ja pelosta huolimatta, kertoa sinulle, kuka minä olen. Vaikka olet sen ehkä rivien välistä jo aavistanut, koska tämä blogi on sieluni sanat maailmalle ja kaikelle sitä ympäröivälle.

Jos olet lukenut aiempia kirjoituksiani, olet saattanut löytää niistä erilaisia rooleja ja määritelmiäni minusta. Ainakin sen, että olen äiti, tytär, ystävä, tuottaja, opiskelija ja nainen.

Ehkä sen, että olen omaishoitaja, toipuva uhriutuja, suorittaja, elämän uuvuttama ja traumoja kokenutrikkinäinen ihminen

Koen suurta kiitollisuutta siitä, että saan kirjoittaa "toipuva". Se tarkoittaa jo montaa muutakin asiaa, kuin pelkkää sairastamista ja oireilua. 

Olet voinut tuntea myös sen, että olen hyvin syvästi ajatteleva ja herkkä ihminen. Tunnen yhtä syvästi kuin ajattelen. Tarvitsen syvyyttä hengittääkseni. Se on minun ominaisuuteni, tapani käsitellä elämää ja ihmisyyttä.

Uskon, että olet lukiessasi nähnyt muurieni taakse ja arvaat ehkä, että tämä kaunis, puhdas ja viaton tyttölapsi elää sisälläni edelleen. Vaikka olen tänään 33-vuotias ja ehkä vähemmän suloinen pallero kuin tässä kuvassa.

©Hengittävääelämääetsimässä

Jos olet uudempi kanssaetsijä, et ehkä tiedä, että nimeni on Niina Juutilainen. Vaikka olisit facebook-ystäväni, sinullekin voi tulla uutena tietona esimerkiksi se, että olen puoliksi marokkolainen tai, että nautin suuresti lukemisesta, kirjoittamisesta ja saksanpystykorvani Alman kanssa lenkkeilystä metsässä.

Ja, että suurin unelmani tällä hetkellä on tulla nähdyksi ja kuulluksi tässä maailmassa, aitona minuna. Kiitos, että autat minua toteuttamaan unelmani. Kiitos, että saan kertoa sinulle, kuka minä olen.

Et ehkä tunnista minua tänä päivänä aiemmasta kuvasta. Mutta jos tämä nainen - koirineen tai ilman - tulee sinua kadulla vastaan, nykäise hihasta ja ajatellaan yhdessä syviä.

©Hengittävääelämääetsimässä


Tapaamisiin,

N

Kommentit

  1. Jos satut tulemaan vastaan, nykäisen niin jutellaan! Mahtava että olet saanut bloggaamisesta näin paljon :)

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna ❤️ toivon, että törmätään 😊

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaminen on yksi hyvä keino käsitellä asioita <3

    VastaaPoista
  4. Koitetaanpa uudelleen. Viime yrittämällä taisin mietiskellä bloggaajan "näkymistä" blogissaan joko tekstien omakohtaisuudella ja aitoudella vs. näkyminen kuvissa omana itsenään, mutta sisällön pitäminen "kepeänä". Jokainen tietysti valitsee mieleisensä tavan olla läsnä lukijoilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne näkökulmasta <3 Minulle tämä oli välttämätön ratkaisu polullani =)

      Poista
  5. Hei kiva tutustua ja hienoa, että laitoit kuvasi esille. Kasvot antavat jutuille aina enemmän syvyyttä ja pohjaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit