Miksi pelkään kertoa sinulle kuka minä olen?

Olen kirjoittanut tätä blogia marraskuusta 2018 lähtien, niin sanotusti kaapista käsin. Olen tavallaan piiloutunut kirjoitusteni taakse ja toisaalta tullut esiin aitona itsenäni juuri niiden kautta.

Mietin silti, miksi pelkään kertoa sinulle kuka minä olen?

©Pixabay

Käsitykseni mukaan, tähän saakka uskollinen ja rakas lukijakuntani on koostunut lähinnä Facebook - ystävistäni, jotka ovat olleet tietoisia ainakin siitä, minkä näköinen ihminen kirjoitusten takana istuu.

Tämä blogi on toiminut minulle vapautumisen välineenä, korjaavana kokemuksena ja loputtoman kärsivällisenä terapeuttina. Ilman hyväksynnän, myötätunnon ja eheytymisen ilmapiiriä, jonka olen alusta asti blogin kautta tuntenut, en olisi löytänyt aitoa itseäni.

Koen, että ihmisen aito minuus syntyy ainoastaan emotionaalisessa yhteydessä ja vuorovaikutuksessa toiseen ihmiseen. Valitettavasti tuo yhteys puuttui lapsuudestani, ja jouduin suojatakseni itseäni rakentamaan melkoiset muurit ympärilleni.

Hengittävän elämän etsintä on tuonut tuon yhteyden ja vuorovaikutuksen osaksi elämääni, tämän blogin muodossa. Ilman toista ihmistä, sinua, joka luet kirjoituksiani tuo yhteys ei olisi päässyt syntymään. Kiitos, kun olet ollut osana etsintäjoukkoani.

Perustin blogilleni facebook - sivut, joiden kautta toivon löytäväni lisää kanssaetsijöitä.  Ehkä jopa, minulle ennestään tuntemattomia. Toivon, että minun etsintäni voisi inspiroida myös sinua omaan etsintääsi. Voisimme etsiä yhdessä.

Tästäkin syystä koen tarpeelliseksi tulla kaapistani ulos ja pelosta huolimatta kertoa sinulle kuka minä olen. Vaikka olet sen ehkä rivien välistä jo aavistanut, koska tämä blogi on sieluni sanat maailmalle ja kaikelle sitä ympäröivälle.

Jos olet lukenut aiempia kirjoituksiani, olet saattanut löytää monien roolieni takaa, aidon minuuteni niistä. Ainakin rooleista sen, että olen äiti, tytär, ystävä, tuottaja, opiskelija ja nainen.

Tai sen, että olen omaishoitaja, entinen uhriutuja, entinen alkoholiongelmainen, entinen suorittaja, entinen lapsuudesta puuttuneen rakkauden jahtaaja, läheisriippuvainen, elämän uuvuttama ja traumoja kokenut, rikkinäinen ihminen.

Koen suurta kiitollisuutta siitä, että voin kirjoittaa noinkin moneen kohtaan "entinen".

Olet voinut tuntea myös sen, että olen hyvin syvästi ajatteleva ja herkkä ihminen. Tunnen yhtä syvästi kuin ajattelen. Tarvitsen tuota syvyyttä hengittääkseni. Se on minun ominaisuuteni, tapani käsitellä elämää ja ihmisyyttä.

Uskon, että olet lukiessasi nähnyt muurieni taakse ja tiedät, että tämä kaunis, puhdas ja viaton tyttölapsi elää sisälläni edelleen. Vaikka olen tänään 33 - vuotias ja ehkä vähemmän suloinen pallero kuin tässä kuvassa.

©Hengittävääelämääetsimässä

Jos olet uudempi kanssaetsijäni, et ehkä tiedä, että nimeni on Niina Juutilainen ja asun Keravalla.

Vaikka olisit facebook - ystäväni, sinullekin voi tulla uutena tietona minusta esimerkiksi se, että olen puoliksi marokkolainen tai, että nautin suuresti lukemisesta, kirjoittamisesta ja saksanpystykorvani Alman kanssa lenkkeilystä metsässä.

Ja, että suurin unelmani tällä hetkellä on tulla nähdyksi ja kuulluksi tässä maailmassa, aitona minuna.

Kiitos, että autat minua toteuttamaan unelmani. Kiitos, että saan kertoa sinulle kuka minä olen, pelosta huolimatta.

Et ehkä tunnista minua tänä päivänä aiemmasta kuvasta. Mutta jos tämä nainen  - koirineen tai ilman - tulee sinua kadulla vastaan, nykäise minua hihasta ja ajatellaan yhdessä syviä.

©Hengittävääelämääetsimässä


Tapaamisiin,

N

Kommentit

 1. Jos satut tulemaan vastaan, nykäisen niin jutellaan! Mahtava että olet saanut bloggaamisesta näin paljon :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanna ❤️ toivon, että törmätään 😊

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaminen on yksi hyvä keino käsitellä asioita <3

  VastaaPoista
 4. Koitetaanpa uudelleen. Viime yrittämällä taisin mietiskellä bloggaajan "näkymistä" blogissaan joko tekstien omakohtaisuudella ja aitoudella vs. näkyminen kuvissa omana itsenään, mutta sisällön pitäminen "kepeänä". Jokainen tietysti valitsee mieleisensä tavan olla läsnä lukijoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne näkökulmasta <3 Minulle tämä oli välttämätön ratkaisu polullani =)

   Poista
 5. Hei kiva tutustua ja hienoa, että laitoit kuvasi esille. Kasvot antavat jutuille aina enemmän syvyyttä ja pohjaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit