Stay strong

Viimekeväinen Movemintin DanzeChoreo -intensiivitanssikurssi oli niin hieno kokemus, ettei tarvinnut poikalapsen kanssa montaa kertaa miettiä, lähdemmekö myös syksyn kurssille. Keskiviikkoiltaiset treenit järjestettiin Järvenpäässä sijaitsevassa Studio Swayssa. Tanssin toisinaan jo keskirivissä, vaikka tanssistudion lattiasta kattoon ulottuvat peilit yrittivätkin saada minut peruuttamaan takaisin takariviin. Vaan enpäs peruuttanut ja sielunikin taisi tanssia, koska naurahtelin ääneen muutaman kerran kompuroidessani koreografi ja tanssinohjaaja Minttu Sainion luomia tanssikuvioita opetellessa.

©Erika Lindström Photography

Kurssi täytti ja ylitti toistamiseen kaikki odotukseni, vaikka ahdistuin alkuun valtavasti, kun koreografian biisivalinnaksi paljastui Benjaminin ja Vestan kappale Kunnes sammutaan. En juuri kuuntele musiikkia, koska tietyn tyyppiset kappaleet aiheuttavat minussa tuskastuttavia tunnereaktioita. Kunnes sammutaan, kuuluu tuohon kategoriaan, mutta tämä oli toimiva siedätyshoito tähän(kin) asiaan.

Sainion tanssikurssikonseptin mukaisesti pääsimme taas kuvattavaksi ja videoitavaksi kurssin päätteeksi. Kuvauksissa kesäinen helle on vain kaukainen muisto, kun hyinen ja harmaa marraskuu tunkeutuu sekä ohuiden legginsien että paksun toppatakin läpi odotellessa omaa valokuvausvuoroa. Valokuvattavana oleminen on yksi epämiellyttävimmistä asioista, joita tiedän. En tiedä, miten olla, mihin katsoa, mitä sanoa tai olla sanomatta. Tulee vaivautunut olo ja tekee mieli paeta paikalta takaa auki leikatun t-paidan helmat paukkuen.

©Erika Lindström Photography

Poikalapsi on jälleen rohkea, ja ottaa hiekkamontusta ja kallioista koostuvan estradin omakseen vaivattomasti hymyillen. Kunpa minäkin uskaltaisin mennä yksin kuvaan, ajattelen, enkä ajatuksesta huolimatta mene. Menen poikalapsen kanssa ja yritän suostutella hänet ottamaan minut olkapäilleen. En varmaan ota, hän sanoo, ja minun ei auta kuin hyväksyä se, että saan ainoastaan roikkua poikaa vasten kiven päällä seisten. Valokuvaaja, Erika Lindström, on taitava ja kuvat jäävät kauniiksi muistoksi yhdessä eletystä elämästä.

©Erika Lindström Photography

Kun pääsemme vihdoin tanssimaan, ei meiltä lopu liike, ei meiltä lopu lämpö. Viittaamme viiden rivin rintamana kintaalla alkavalle talvelle ja nautimme toistemme kaa. Kylmä kehossa kuolee ja tilalle syntyy hyvänolonhormonien aiheuttama hurmos.

Pääsemme näkemään kuvausten tuotokset tammikuussa. Katsellessani kauniita kuvia ja upeaa tanssivideota päädyn pohtimaan, millaista elämää kukin meistä mahtaa, tanssituntien ja lentävien liikkeiden takana, elää? Näemmekö toisistamme tanssien aikana vain kulloisenkin kuoren?

Meillä on poikalapsen kanssa vaikeahkot viikot meneillään kurssin aikana. En osaa arvioida, mahtaako se paistaa vakavahkon kuoreni läpi. Vointini on jälleen väsymään päin, enkä oikein jaksaisi muuta kuin lepoa. Poikalapsi taas elää vuosia, joissa aivojen kehitys on nopeampaa kuin koskaan, ja se aiheuttaa ikävähkön, mutta kehityksen kannalta välttämättömän, lieveilmiön nimeltä murrosikä. Olemme kuin vanhentuneet teinit kiroillessamme hallitsemattomasti raivopäisten riitojen aikana. Onneksi minun ja poikalapsen välinen rakkaus on ikuinen, ei elämän pituinen ja se matkaa myös läpi riitojen, joiden päätteeksi pyydetään aina anteeksi puolin sekä toisin.

©Erika Lindström Photography

Oman elämämme lisäksi pohdin erityisesti yksityisyrittäjänä työtään toteuttavan Sainion tilannetta tässä maailmanajassa. Hänen osaltaan tanssituntien takana on todennäköisesti tuhansia tunteja työtä, johon kuulunee tanssin ohjaamisen ja suunnittelun lisäksi erinäistä sälää, kuten markkinointia, laskutusta, asiakaspalvelua ja niin edelleen. Haastatellessani Sainiota (kuvassa alla) lehtijuttua varten syksyllä 2020, hän kertoi, että tanssisi ja loisi koreografioita, vaikka olisi miljonääri. Intohimotyö on monesti elämäntapa, jota tehdessä ei lasketa tunteja, eikä tonneja.

©Erika Lindström Photography

Tämänhetkisen koronasulun vuoksi Movemintin tunnit ovat olleet tauolla 28.12. alkaen, ja tuoreimman tiedon mukaan tanssisalissa tampataan taas 8.2. lähtien. Onneksi, koska en halua lähteä edes arvailemaan, missä määrin sulku tuntuu pienyrittäjän lompakossa… Sainion lompakon osalta toiveeni ovat kuitenkin korkealla, koska nainen on yksi Rahamedia-sivuston perustajista, ja on siksi ehkä osannut turvata taloutensa tehokkaammin kuin moni muu.

Minua koskettaa kovasti teksti, jonka Sainio on halunnut välittää koronasulun aikana julkaistun tanssivideon lopputeksteissä. Stay strong. Nämä ajat ovat vaikeita monelle, eikä vähiten yrittäjälle. Siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi, hän jaksaa kannustaa muita pysymään vahvoina. Tässä on yrittäjä, jonka toimintaa tekee mieli tukea kaikin mahdollisin tavoin. Tekee mieli sanoa, että You stay strong, Minttu! Kohta tanssitaan sulun surkastuttamat lihakset taas toimintaan!

©Erika Lindström Photography

Katso tanssivideo tästä!



Kommentit

  1. Tuota teidän tanssin videota ei taida olla muilla kuin kurssilaisilla? Heräsi uteliaisuus nähdä koko teos, upeita kuvia, varsinkin tuo jossa pidät poikaa kädestä! Tanssi on kyllä ihana tapa liikkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea video löytyy Movemintin Youtube kanavalta 😍

      Poista
    2. Kiitos, Petra <3 Ja kiitos, Unknown, ohjaamisesta oikeaan paikkaan <3 Tämä oli, Petra, huippukommentti, kun kuvittelin olevani samaan aikaan selkeä ja nokkela "piilottaessani" videon linkin tuonne keskelle kirjoitusta yhteen sanaan. Se ei ehkä kuitenkaan tule sieltä esiin tarpeeksi hyvin =) Nyt on suora linkki videoon tuossa kommenttien yläpuolella! Käy ihmeessä kurkkaamassa <3

      Poista
  2. Kauniita ajatuksia tanssista, äitiydestä, äiti-poika -suhteesta ja yrittäjyydestä. Tanssi avaa mielen🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riitta <3 Olet oikeassa, tanssilla voi olla valtameren kokoisia vaikutuksia mieleen ja kehoon myös =)

      Poista
  3. Kauniita kuvia kaikki, liike välittyy hyvin. Itse kaipaan tanssia tosi paljon, mutta se on ammatinvalinta kysymys. Olen töissä aina kun olisi harjoitukset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ota taukojorat töiden lomassa pahimpaan kaipaukseen! =)

      Poista
  4. Upeita kuvia. Tanssi on kyllä niin upea laji. Toivottavasti pääsette pian tanssimaan ilman rajoituksia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjut <3 Totta! Nyt näyttää taas hyvältä rajoitustenkin puolelta =)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit