Kiitos ja anteeksi, Jari Sarasvuo

Istun Utopialandian kuningatarnojatuolissa, keskellä kesken olevaa opinnäytetyösavottaa, enkä silti voi jättää kirjoittamatta tätä kirjoitusta Jari Sarasvuohon liittyen. Vaikka päämissioni pitäisi olla tällä hetkellä esittävien taiteiden vapaan kentän tuottajien työhyvinvointia käsittelevä opinnäytetyö

Päädyin pohtimaan Jaria tänään, kirjoittaessani tuottajille työhyvinvointiohjeistuksen kappaletta: Sinä olet sinun elämäsi tärkein ihminen! 

Ennen kuin siirryn siihen, avaan hieman henkilökohtaista suhdettani Jariin. Ajatuksiani Jariin liittyen - ennen elämääni Utopialandian kuningattarena - väritti vääristynyt ja myrkyllinen tarina, jota kirjoitin itsestäni sekä ulkopuolellani elävistä ihmisistä ja muusta maailmasta itselleni. 

©Pixabay
En ollut tutustunut Jarin elämänfilosofiaan tai työhön muuta kuin sen verran mihin valtavirtamedia oli minut pakottanut. Sisäinen vastustus ja ärtymys häntä kohtaan oli, suuri vaikka en tiennyt miehestä juuri mitään. Silloisen tietoisuuteni mukaisesti, tiesin ainoastaan sen, että hän on ilmeisen hyvin menestynyt liikemies ja naimisissa hiihtäjänaisen kanssa. 

Lenkillä Jarin ja koiran kanssa

Sain muutama maanantai sitten, ystävältäni kehotuksen kuunnella Jarin Mojo Mornings - podcastin tuon aamuista jaksoa, jossa hän aamulenkkinsä yhteydessä pohtii elämää ja jakaa ajatusmaailmaansa. Ystäväni sanoi, että minä tulin hänen mieleensä Jarin sen aamuisesta jaksosta, joka täytyy kuunnella ennen klo 12:ta. 

Vaikka elämäni Utopialandiassa oli tuona maanantaina ollut jo hyvän aikaa vahvasti käynnissä, jokin vanha otti vallan enkä ihan ymmärtänyt, miten muka Jari Sarasvuon puheista minä voisin tulla kenenkään mieleen. Kiitin kehotuksesta, ja päätin, alitajuisesti etten ehdi kuuntelemaan podcastia ennen klo 12:ta. Asia unohtui sujuvasti. 

Kunnes sain ystävältäni myöhemmin samana päivänä kiinnostavaksi käyvän viestin, jossa hän kertoi saaneensa jakson taltioitua minulle. Tässä vaiheessa sekä mielenkiintoni, että alitajuntani oli todella hereillä. Uskon vahvasti siihen, että kaikki mikä eteeni tulee toistuvasti, on jostakin korkeammasta syystä tarkoitettu elämääni tulevaksi. Joko opetukseksi tai suureksi lahjaksi. 

Ja koska Jari Mojoineen tuotiin eteeni kaksi kertaa saman päivän aikana, valitsin lähteä koiran ja Jarin kanssa lenkille. Kuunneltuani Jaria hetken aikaa, oli nöyrryttävä ja myönnettävä, että ymmärsin ystäväni tarkoituksen, josta olen hyvin kiitollinen tänään. 

Olin todella vaikuttunut, todella nopeasti. Tajusin, että Jari elää myös omassa Utopialandiassaan ja se on varmasti ydinsyy hänen menestykselleen! Tuntiessani syvää sielunsiskoutta Jaria kohtaan tunsin myös syvää häpeää omasta ennakkoluuloisuudestani. 

Aiemman ennakkoluuloisuuden ja ärtymyksen alta löytyi tietysti kateus Jaria kohtaan siitä, että hän oli menestynyt, vaikutti onnelliselta elämässään ja minä kärsin omissa tuskissani vuosikausia. 

Edellä mainittu reaktioni tapahtui eri muodoissaan kaikkia ihmisiä kohtaan, eikä rajoittunut ainoastaan Jariin. 

Haluni hiihtäjänaisen vaimoksi

Minun suhteeni Jariin, joka on ainakin tähän mennessä ollut tavallaan aika yksipuolinen suhde, on hyvä esimerkki siitä, miten me ihmiset ilmenemme tässä elämässä peileinä toisillemme. 

Jarin menestys ja onnellisuus, nopeastikin vilkaistuna peilasi minulle sitä mitä syvällä sisimmässäni itsekin halusin elämääni niin kovasti, tietämättä yhtään miten voisin sen löytää. 

Eli syvää halua ja tarvetta olla menestyvä liikemies ja päästä naimisiin hiihtäjänaisen kanssa. 

©Pixabay
Tai olla onnellinen, itseään rakastava ja itselleen merkitykselliseltä tuntuvaa elämää elävä ihminen. Ja koska olin tuskasta sokea enkä tiennyt vielä mitään monista lahjoistani tai rajattomista vaikutusmahdollisuuksistani omaan elämääni, ilmenivät tuntemukseni Jaria kohtaan ennakkoluuloina ja ärtymyksenä.

Jarin podcastissaan esiin tuoma lause: "Ihmisten kärsimys, johtuu matalasta tietoisuuden tasosta", auttoi minua antamaan itselleni hyvinkin nopeasti anteeksi matalasta tietoisuuden tasostani johtuvat aiemmat negatiiviset tunteeni häntä kohtaan. 

Toivon, että saan esimerkiksi tämän kirjoituksen kautta mahdollisuuden pyytää häneltä anteeksi ja kiittää niistä monista innovaatioiden siemenistä, joita hän on minuun jo muutaman viikon aikana istuttanut. 

Tarina minusta, sinusta ja mistä vaan

Palatakseni opinnäytetyöni: Sinä olet sinun elämäsi tärkein ihminen! - kappaleeseen, jossa puhun itsetuntemuksen tärkeydestä osana yksilön työhyvinvointia. Seuraava raakateksti syntyi osaksi ohjeistusta: 

"Itsetunto on se tarina, jota me kerromme itsestämme itsellemme. On hyvin tärkeää, että tuo tarina on mahdollisimman paljon, sinua itseäsi miellyttävä. Jos se ei tällä hetkellä miellytä, hätä ei ole tämän näköinen, tarinasi on koko ajan muokattavissa ja uudelleenkirjoitettavissa."

Tuo tarina - näkökulma jäi elämään minuun vahvasti, osallistuttuani Jarin 4.11.2019 järjestämään ilmaiseen Tarinan kerronnan vivut - webinaariin. 

Jarin webinaari - informaation mukaan tulevaisuus tottelee tarinoita, joilla maailma muotoillaan. Hänen kokemuksensa kertoo, että suhde itseen ja muihin ihmisiin on enemmän oman tarinankerronnan tulos kuin minkään totuuksien luoma toteama. 

Yhdyn ehdottomasti Jarin näkemyksiin aiheesta ja ymmärsin isoja asioita webinaarin aikana ja sen jälkeisissä pohdinnoissa. 

Esimerkiksi sen, että olen tiedostamattani luonut tarinallistamalla sekä Utopialandian, että Hengittävää elämää etsimässä - konseptin, joka on tähän saakka toiminut blogina mutta tulee tulevaisuudessa muuttumaan laajemmaksi, ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi kokonaisuudeksi. 

Kokonaisuudeksi, jonka avulla minä tulen maksamaan sekä laskuni, että tulevan hiihtäjävaimoni kanssa järjestämäni spektaakkelimaiset häät.  

©Pixabay
Jari totesi myös esimerkiksi syyn webinaarinsa veloituksettomuudelle: "Kun minusta puhutaan, minua markkinoidaan."

Huomaatteko miten Jarin tarinallistamisen keinoin tapahtuva markkinointi toimii? 

Hän on saanut tarinoillaan minut ensin muuttamaan ajatukseni hänestä täysin, sitten mainitsemaan nimensä useamman kerran jo ennen tätä blogikirjoitusta, joka mahdollisesti lisää ainakin hänen nimensä lukemista vielä muutamia kertoja. 

Tuon vielä esiin sen, että tämä kirjoitus ei ole Jari Sarasvuon, vielä toistaiseksi olemassa olemattomalle yritykselleni, maksama mainos vaan hänen tarinoillaan luodun todella vaikuttavan markkinointinsa tulos. 

Nyt hieman pelottaa mutta aion olla pelosta huolimatta rohkea, kuten Jari kehottaa ja puhutella suoraan mentoriani. 

Tervehdys Jari Sarasvuo, 

Jos luet tätä viestiäni sinulle, kuten hartaasti toivon, tiedät jo mitä asiaa pyydän sinulta anteeksi, koska olet toivottavasti lukenut koko kirjoituksen. 

Anteeksi Jari.

Haluan myös kiittää sinua syvästi, siitä rohkaisusta ja uskosta itseeni, joka on podcastiesi ja webinaarisi kautta vahvistunut entisestään. 

Kiitos Jari. 

Haluan myös kertoa sinulle mahdollisuudesta jakaa tämä tarina sinun omissa kanavissasi, jotka tähän tarkoitukseen itsellesi sopiviksi katsot. Esimerkkinä siitä kuinka hyvin markkinointisi toimii. 

Valitset toki itse miten toimit tarjoamani mahdollisuuden suhteen. 

Hyväksyn valintasi, oli se sitten WhatsApp - viesti aiheesta hiihtäjävaimollesi, somejako Jari Sarasvuo fanclub - Facebook ryhmässä tai ei mikään edellä mainituista. 

Kiitos kun luit, se on minulle suuri kunnia, 

ystävällisin terveisin, 

Kuningatar N of Utopialandia / Niina Juutilainen


Kommentit

Suositut tekstit