Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen?


Luin tällä viikolla lehdestä artikkelin, joka kertoi kilpirauhassairaudesta kärsivän naisen tarinan. Juttu herätti minussa ajatuksia ja tunteita äskettäisen kilpirauhasleikkaukseni takia. Leikkauksen jälkeisistä vajaatoimintaoireista huolimatta, kilpirauhasarvoni ovat normalisoituneet.

kuva: Pixabay

Saadessani tuon tiedon lääkäriltä sivuutin asian hyvin nopeasti ja siirryin vatvomaan muita ahdistusta aiheuttavia tekijöitä elämässäni. Sen sijaan, että olisin tuntenut kiitollisuutta ja tyytyväisyyttä terveydestäni. On uskomatonta, miten tulen pitäneeksi monia asioita elämässäni itsestäänselvyytenä.

Miksi ihmiselle on luontaisempaa pitää elämässään olevia hyviä asioita itsestäänselvyytenä, kuin tuntea niistä kiitollisuutta? Miksi niin moni tapahtumishetkellään jopa euforisia tunteita herättävä kokemus - aina lapsen syntymän ihmeestä, tärkeään ystävyyssuhteeseen – laimenee päivien kulkiessa?

Tämä itsestäänselvyyttäminen liittyy mielestäni kiinteästi ihmisen, joko sisäsyntyiseen tai ympäristöstä opittuun, tarpeeseen saada kaikkea aina lisää ja enemmän.

En sano, että terve kunnianhimo tai elämässä eteenpäin pyrkiminen olisivat huonoja asioita. Mutta silloin, kun tuo saamisen tarve syrjäyttää ja tyhjentää mielestä tässä hetkessä totta olevat, arvokkaat ja rakkaat asiat, on hyvä herätä miettimään, kuinka terve toimintamalli on kyseessä.

Onneksi tätäkään toimintamallia ei tarvitse kantaa loppuelämäänsä.

Tätä tekstiä kirjoittaessani tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että tiedostaessani asian en syyllistänyt itseäni. Hyväksyin itseni tämänkin kanssa ja se on iso askel.

Itsestäänselvyyttämisestä kiitollisuuteen siirtymisessä auttaa huomion lain tiedostaminen ja käyttöönotto. Se mihin kiinnitän huomioni elämässä, kasvaa ja saa ajattelevassa mielessäni aikaan megalomaaniset mittasuhteet, niin hyvässä kuin pahassakin.

Meille, joilla on luontainen taipumus kiinnittää huomionsa ennemmin siihen, mitä meiltä puuttuu, mikä jollakin toisella on paremmin, mikä minua tänään ahdistaa ja niin edespäin, huomion laki on erityisen julma.

Huomion lain tarkkojen asetusten mukaisesti, negatiivisuus meissä kasvaa ja ajaa väkisin myös itsestäänselvyyttämiseen. En keskity siihen hyvään mitä olen tai mitä minulla on, vaan siihen mitä en ole ja mitä minulla ei ole. Ja negatiivisuuden kehä on valmis.

Ajatella, mitä huomion laki saa aikaan, kun ryhtyy päivittäin kiinnittämään huomionsa rakkaisiin, positiivisiin ja arvokkaisiin asioihin itsessä ja elämässä. Ne asiat meissä ja elämässä kasvavat ja vahvistuvat.

Onko ruoho sitten vihreämpää aidan toisella puolen? Yleisellä tasolla, en usko, että on. Jokaisella meistä taitaa olla omat taakkansa vapauduttavaksi. Kuitenkin tässä asiayhteydessä, uskon vahvasti, että ruoho on oikeasti vihreämpää positiivisella puolella.

Tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti aidan ylitystä.

Älä turmele sitä mitä sinulla on, haluamalla sitä mitä ei ole. Ja muista, että mitä sinulla nyt on, oli kerran niiden asioiden joukossa, joista vain uneksit. - Epikuros





Kommentit

  1. Mun elämän "filosofiaan" kuuluu positiivinen ajattelu ja yleensä mielenlaatu. Se on kantava voima elämässäni. Siksi minunkin on helppo yhtyä mielipiteeseesi, että ruoho olisi tässä tapauksessa vihreämpää siellä kuuluisan aidan toisella puolella. :) -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

    VastaaPoista
  2. Itse kun sairastuin basedowin tautiin ja sitä seuraanneeseen liikatoimintaan, olen oppinut nauttimaan hetkestä. Minulla tuli sairaus todella rajuna ja olin kolme kertaa sairaalahoidossa. Mutta onneksi se on mennyttä aikaa, vaikka sairauden kanssa taistelen edelleen kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että osaat enää hetkessä! Siihen pyrin itsekin 😊 voimia sairautesi kanssa ❤️

      Poista
  3. Itse yritän olla enemmän positiivinen elämän suhteen, mutta kyllähän se pyörä välillä pyörähtää sen negatiivisenkin puoleen ja pahimmillaan sieltä ei meinaa saada kiskottua itseään pois o.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä on aina uusi mahdollisuus kääntää pyörä takaisin positiiviseen 😊

      Poista
  4. Hyvä kirjoitus! Yritän olla mahdollisimman positiivinen, mutta valitettavasti elämä ei aina voi olla pelkkää hattaraa. Mun mielestä on myös ok välillä purkaa tunteita ja olla negatiivinen. Myrskyn jälkeen on aina uusi auringonnousu :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit