Kiitos ja anteeksi, Jari Sarasvuo

Istun Utopialandian kuningatarnojatuolissa keskellä kesken olevaa opinnäytetyösavottaa, enkä silti voi jättää kirjoittamatta tätä kirjoitusta Jari Sarasvuosta. Vaikka päämissioni pitäisi olla tällä hetkellä, esittävien taiteiden vapaan kentän tuottajien työhyvinvointia käsittelevä opinnäytetyö

Päädyin pohtimaan Jaria tänään kirjoittaessani tuottajille työhyvinvointiohjeistuksen kappaletta: Sinä olet sinun elämäsi tärkein ihminen! 

Ennen kuin siirryn siihen, avaan hieman henkilökohtaista suhdettani Jariin. Ajatuksiani Jariin liittyen - ennen elämääni Utopialandiassa - väritti vääristynyt ja myrkyllinen tarina, jota kirjoitin itselleni itsestäni sekä ulkopuolellani elävistä ihmisistä ja maailmasta. 

©Pixabay

En ollut tutustunut Jarin elämänfilosofiaan tai työhön paljoa, mutta sisäinen vastustus ja ärtymys miestä kohtaan oli suuri, vaikka en tiennyt hänestä juuri mitään. Tiesin ainoastaan sen, että hän on ilmeisen hyvin menestynyt liikemies ja naimisissa hiihtäjänaisen kanssa. 

Lenkillä Jarin ja Alman kanssa

Sain muutama maanantai sitten ystävältäni kehotuksen kuunnella Jarin Mojo Mornings -podcastin tuon aamuista jaksoa, jossa hän aamulenkkinsä yhteydessä pohtii elämää ja jakaa ajatusmaailmaansa. Ystäväni sanoi, että minä tulin hänen mieleensä Jarin sen aamuisesta jaksosta, joka täytyy kuunnella ennen kahtatoista. 

Vaikka elämäni Utopialandiassa oli tuona maanantaina ollut jo hyvän aikaa vahvasti käynnissä, jokin vanha ja ylimielinen otti vallan, enkä ihan ymmärtänyt, miten muka minä voisin tulla Jari Sarasvuon jaaritteluista kenenkään mieleen. Kiitin kehotuksesta ja päätin alitajuisesti, etten ehdi kuuntelemaan podcastia ennen kahtatoista. Asia unohtui sujuvasti..

Kunnes sain ystävältäni myöhemmin samana päivänä kiinnostavaksi käyvän viestin, jossa hän kertoi saaneensa jakson taltioitua minulle. Tässä vaiheessa sekä mielenkiintoni että alitajuntani oli todella hereillä. Uskon vahvasti siihen, että kaikki mikä eteeni tulee toistuvasti, on jostakin korkeammasta syystä tarkoitettu elämääni tulevaksi. Joko opetukseksi tai lahjaksi. 

Koska Jari Mojoineen tuotiin eteeni kaksi kertaa saman päivän aikana, valitsin lähteä koirani ja Jarin kanssa lenkille. Kuunneltuani Jaria hetken aikaa oli nöyrryttävä ja myönnettävä, että ymmärsin ystäväni ajatuksen. 

Olin todella vaikuttunut, todella nopeasti. Tajusin, että Jari elää myös omassa Utopialandiassaan ja, että se on varmasti ydinsyitä hänen menestykselleen! Tuntiessani syvää sielunsiskoutta Jaria kohtaan tunsin myös syvää häpeää omasta ennakkoluuloisuudestani. 

Ennakkoluuloisuuden ja ärtymyksen alta löytyi tietysti kateus Jaria kohtaan siitä, että hän oli menestynyt ja vaikutti onnelliselta elämässään, kun minä taas kärsin omissa tuskissani vuosikausia. 

Samat tunteet ja reaktiot ovat nousseet eri muodoissaan monia ihmisiä kohtaan, eivätkä ole rajoittuneet ainoastaan Jariin. 

Haluni hiihtäjänaisen vaimoksi

Minun suhteeni Jariin, joka on ainakin tähän mennessä ollut tavallaan aika yksipuolinen suhde, on hyvä esimerkki siitä, miten me ihmiset ilmenemme tässä elämässä peileinä toisillemme. 

Jarin menestys ja onnellisuus, nopeastikin vilkaistuna, peilasi minulle sitä, mitä syvällä sisimmässäni itsekin halusin elämääni niin kovasti, tietämättä yhtään, miten voisin sen löytää. 

Eli syvää halua ja tarvetta olla menestyvä liikemies ja päästä naimisiin hiihtäjänaisen kanssa. 

©Pixabay

Tai olla onnellinen, itseään rakastava ja itselleen merkitykselliseltä tuntuvaa elämää elävä ihminen. Koska olin tuskasta sokea, enkä tiennyt vielä mitään monista lahjoistani tai rajattomista vaikutusmahdollisuuksistani omaan elämääni, ilmenivät tuntemukseni Jaria kohtaan ennakkoluuloina ja ärtymyksenä.

Jarin podcastissaan esiin tuoma lause: "Ihmisten kärsimys johtuu matalasta tietoisuuden tasosta" auttoi minua antamaan itselleni hyvinkin nopeasti anteeksi, matalasta tietoisuuden tasostani johtuvat aiemmat negatiiviset tunteeni häntä kohtaan. 

Toivon saavani esimerkiksi tämän kirjoituksen kautta mahdollisuuden pyytää häneltä anteeksi ja kiittää niistä monista innovaatioiden siemenistä, joita hän on minuun jo muutaman viikon aikana istuttanut. 

Tarina minusta, sinusta ja mistä vaan

Palatakseni opinnäytetyöni, Sinä olet sinun elämäsi tärkein ihminen! -kappaleeseen, jossa puhun itsetuntemuksen tärkeydestä osana yksilön työhyvinvointia. Seuraava teksti syntyi osaksi ohjeistusta: 
"Itsetunto on se tarina, jota me kerromme itsestämme itsellemme. On hyvin tärkeää, että tuo tarina on mahdollisimman paljon sinua itseäsi miellyttävä. Jos se ei tällä hetkellä miellytä, hätä ei ole tämän näköinen, tarinasi on koko ajan muokattavissa ja uudelleenkirjoitettavissa."

Tarina -näkökulma jäi elämään minuun vahvasti osallistuttuani Jarin marraskuussa järjestämään ilmaiseen Tarinankerronnan vivut -webinaariin. 

Jarin mukaan tulevaisuus tottelee tarinoita, joilla maailma muotoillaan. Hänen kokemuksensa kertoo, että suhde itseen ja muihin ihmisiin on enemmän oman tarinankerronnan tulos kuin minkään totuuksien luoma toteama. 

Yhdyn ehdottomasti Jarin näkemyksiin aiheesta ja sain isoja oivalluksia sekä webinaarin aikana että sen jälkeisissä pohdinnoissa. 

Esimerkiksi sen, että olen tiedostamattani luonut tarinallistamalla sekä Utopialandiani että Hengittävää elämää etsimässä -blogini. Toivon tulevaisuudessa maksavani tarinoillani sekä laskuni että tulevan hiihtäjävaimoni kanssa järjestämäni spektaakkelimaiset häät.  

©Pixabay

Jari kertoi myös syyn webinaarinsa veloituksettomuudelle: "Kun minusta puhutaan, minua markkinoidaan."

Huomaatteko, miten Jarin tarinallistamisen keinoin tapahtuva markkinointi toimii? 

Hän on saanut tarinoillaan minut, ensin muuttamaan ajatukseni hänestä täysin, ja sitten mainitsemaan nimensä useamman kerran jo ennen tätä blogikirjoitusta, joka mahdollisesti vielä lisää, ainakin hänen nimensä lukemista. 

Tuon vielä esiin sen, että tämä kirjoitus ei ole Jari Sarasvuon minulle maksama mainos, vaan hänen tarinoillaan luodun todella vaikuttavan markkinointinsa tulos. 

Nyt hieman pelottaa, mutta aion olla pelosta huolimatta rohkea, kuten Jari kehottaa ja puhutella suoraan mentoriani. 

Tervehdys Jari Sarasvuo, 

Jos luet tätä viestiäni sinulle, kuten hartaasti toivon, tiedät jo mitä asiaa pyydän sinulta anteeksi, koska olet toivottavasti lukenut koko kirjoituksen. 

Anteeksi, Jari.

Haluan myös kiittää sinua syvästi, siitä rohkaisusta ja uskosta itseeni, joka on podcastiesi ja webinaarisi kautta vahvistunut entisestään. 

Kiitos, Jari. 

Haluan myös kertoa sinulle mahdollisuudesta jakaa tämä tarina omissa kanavissasi esimerkkinä siitä, kuinka hyvin markkinointisi toimii. 

Valitset toki itse, miten toimit tarjoamani mahdollisuuden suhteen. 

Hyväksyn valintasi, oli se sitten WhatsApp -viesti aiheesta hiihtäjävaimollesi, somejako Jari Sarasvuo fanclub -Facebook ryhmässä tai ei mikään edellä mainituista. 

Kiitos, kun luit, se on minulle suuri kunnia. 

Ystävällisin terveisin, 

Kuningatar N of Utopialandia / Niina Juutilainen


Kommentit

Suositut tekstit